Soc el vent

De Jon Fosse
Direcció Marc Chornet Artells

Dos personatges sols en una barca. Parlen. D’allò que veuen. D’allò que són. Potser d’allò que eren. Potser d’allò que va passar. Potser d’allò que està passant. Potser del que passarà. Una peça d’un dels grans del teatre contemporani, amb un repartiment excepcional.  

El maig del 2007, el dramaturg noruec Jon Fosse estrenava al Festival Internacional de Bergen Soc el vent, una peça que aquell mateix any es tornava a posar en escena al Teatre Nacional d’Oslo. Crítica i públic es van deixar seduir immediatament per un text que parteix de situacions minúscules o anecdòtiques per crear moments de gran dramatisme, una obra que dibuixa amb unes poques paraules una imatge que sembla un paisatge minimalista, però que acaba revelant-se com el retrat interior de tota la Humanitat. Dos homes conversen mentre naveguen en una barca, entre la boira que flota sobre l’aigua i, després d’aturar-se en una cala on mengen alguna cosa, segueixen navegant fins que un d’ells es deixi caure a l’aigua i desaparegui. Reiteracions, silencis i una especial musicalitat caracteritzen l’estil de Jon Fosse que, com explica Marc Chornet, el director d’aquesta posada en escena, és capaç de fer aflorar la realitat profunda dels personatges partint de situacions minúscules i plantejant batalla en tot moment contra la literalitat del que es diu en escena. En aquesta peça, les paraules són poques i semblen lleugeres, però contenen un pes i una profunditat que pocs textos assoleixen.

Com la resta de la producció de Jon Fosse, un dels autors contemporanis vius més rellevants de l’actualitat, aquesta obra s’ha vist poc a Catalunya, encara que el Grec 2011 Festival de Barcelona la va programar en una versió anglesa dirigida per Patrice Chéreau. Aquest cop, arriba a escena dirigida per un dramaturg i director que va ser fundador de la companyia Projecte Ingenu i que, des del 2019, s’ha fet càrrec de la direcció artística de l’Escenari Joan Brossa. Interpreten Soc el vent un Hans Richter d’origen alemany que hem vist al teatre, el cinema i la televisió i que té una experiència llarga en els nostres escenaris i un Manel Barceló (també guionista i dramaturg) que és un dels grans de la interpretació al nostre país.

Espectacle en català

Durada: 60 min

Fitxa artística

Autor: Jon Fosse
Traducció: Cristina Gómez (al castellà) i Marc Chornet Artells (al català)
Direcció: Marc Chornet Artells
Repartiment: Hans Richter (Un), Manel Barceló (L’altre)
Escenografia i projeccions: Alfonso Ferri
Il·luminació: David Bofarull
Vestuari: Adriana Parra
Espai sonor: Marc Chornet Artells
Ajudant de direcció: Marina Alegre
Fotografies: Felipe Mena
Producció executiva: Júlia Simó

Equip Teatre Akadèmia:
Direcció artística: Guido Torlonia
Gerència i Cap de producció: Meri Notario
Cap de comunicació i màrqueting: Míriam Font
Premsa i Assist. direcció art.: Fernando Solla
Cap tècnic: Lluís Serra
Cap de sala: Núria Farrús
Gestió de públics: Rubén Salinas

Una coproducció del Grec 2021 Festival de Barcelona, el Teatre Akadèmia, Amici Miei Produccions i Theater KairosSon.

Tarifes

De dimecres a diumenge: 22 €

Dates i horaris

Del 30 de juny al 4 de juliol

De dimecres a diumenge: 20 h

Després de l’espectacle omple el qüestionari i t’enviarem un descompte per al proper espectacle!