La Nit

Adaptació MEp a partir de “La nit just abans dels boscos” de Bernard-Marie Koltès
Direcció Moreno Bernardi

Moreno Bernardi desdobla el text de Koltès multiplicant els punts de vista de les inquietuds del personatge: dos desconeguts que es busquen i només, a vegades, aconsegueixen un contacte que els calmi i els alimenti la necessitat de parlar, de despullar-se i, per fi, trobar un lloc on ser, on estimar, on viure. Allà on aquests homes expliquen les dificultats d’encaixar en un món controlat pel poder, amagant-se sempre en l’ombra que els fa sentir estrangers i tremendament sols. El públic (testimoni accidental) decideix allò que veu, allò que s’endú, allò que vol sentir d’aquests dos desconeguts: com dues ombres corren per una última i única nit de la seva vida a la vora de l’extenuació, buscant una espatlla en la qual detenir-se a descansar.

El text ‘La nit just abans dels boscos’ del Bernard-Marie Koltès més jove (1976), és una de les seves obres més representades degut a la llibertat amb la que el lector la pot llegir: de pamflet polític a poema urbà, de la violència a la cerca real de l’amor.

I el 2021 compleix 44 anys sense haver perdut un àpex d’actualitat.

A La Nit, el personatge és moviment, veu i il·luminació; és el ritme de les inquietuds de l’ànima que no troba punts de suport ni de descans; és la ment que dialoga a través del ressò de les paraules que envaeixen el crit desesperat de qui desitja. Encara que sigui per una nit, per no estar sol mentre demana que ‘ens aturem per un moment’. També és gest- espai-temps; és el núvol cinètic de qui no pot fugir per molt que ho intenti. Hi ha cantonades que impedeixen la defensa, però si es respira just quan s’està contra una paret, pot ser que el cant, o una antiga cançó de bressol, deslliguin el nus d’allò que semblava impossible. Perquè un simple tros de paret, sigui mur d’una petició al límit d’una pregària. D’un ésser a altres éssers. D’un ésser als seus altres éssers, sense déus. S’eleva la divinitat que hi ha en ell, el gest que mostra i deslliga, és l’expressió d’un desig que s’ha quedat sense parla.

Moreno Bernardi

castellà

1 h 20 min

Fitxa artística

Adaptació: MEp a partir de La nit just abans dels boscos de Bernard-Marie Koltès
Dramatúrgia i direcció: Moreno Bernardi
Traducció: Guillem Gefaell i David Menéndez
Repartiment: Guillem Gefaell i David Menéndez
Espai multimèdia: Jordi Soler Quintana
Vestuari: Josep Abril
Il·luminació: Lluís Serra
Fotografia: Sudeep Dwivedi
Vídeos-promocionals: Bori Mo
Ajudant de direcció: Mònica Hernández
Ajudant de producció: Nil Mas
Col·labora: Lo Spazio + Moreno Ensemble Project

Equip Teatre Akadèmia:
Direcció artística: Guido Torlonia
Gerent i Cap de producció: Meri Notario
Cap de comunicació: Míriam Font
Gestió de públics: Rubén Salinas
Assistenta de direcció art.: Isabelle Bres
Cap de sala: Núria Farrús
Cap tècnic: Lluís Serra

Una producció del Teatre Akadèmia.

Agraïment a Mattia Russo.

Tarifes

Dimecres i dijous: 18 €
Divendres i dissabte: 22 €

(Despeses de gestió no incloses)

20% de descompte per a socis Club TR3SC, jubilats majors de 65 anys, Carnet Jove, Carnet de la Xarxa de Biblioteques de la Diba i subscriptors de La Vanguardia

Dates i horaris

Del 8 al 17 de maig de 2020

De dimecres a dissabte: 20:30 h
Diumenge: 18 h

Després de l’espectacle omple el qüestionari i t’enviarem un descompte per al proper espectacle!