Da Camera, festival d’òpera de petit format

De L. Bernstein, E. Wolf-Ferrari, entre d’altres
Direcció musical Olga Kobakina
Direcció d’escena Joan A. Sánchez Aznar

Da camera és un cicle d’òpera de petit format i joves veus que inclou dues òperes, dos concerts lírics i un espectacle que combina àries d’òpera i text teatral. És una finestra per mostrar el talent dels joves professionals de l’òpera del nostre país.

27, 28, 29 i 30 de març: “Il segretto di Susanna” d’Ermanno Wolf-Ferrari. Amb llibret d’Enrico Golisciani, es tracta d’una deliciosa comèdia, un intermezzo inspirat en l’òpera buffa, amb referències constants a grans obres mestres com La serva padrona de Pergolesi o Les noces de Fígaro de Mozart. A la primera part Sergi Vicente interpreta obres de Castelnuevo- Tedesco i Schnittke.

3, 4, 5, 9 i 10 d’abril: “Trouble in Tahiti” de Leonard Bernstein. En aquesta peça trobem un Bernstein personal i irònic, que combina música popular i melodrama, mostrant el seu desencant i el de tota una generació sobre la dificultat de les relacions de parella.
A la primera part Paula Nogueira interpreta obres de Bernstein i Barber.

6 d’abril a les 18.30h: Recital. Compositors catalans d’avui: obres de Miquel Ortega, Narcís Bonet, Albert Guinovart i altres compositors catalans actuals.

11 d’abril a les 20.30h: Recital. Cançons negres: obres de Carlos Guastavino, Ernesto Lecuona, Xavier Monsalvatge i Heitor Villa-Lobos.

12 i 13 d’abril: “Casta Diva. Un silenci insesperat”, un monòleg operístic de Begoña Alberdi en què l’humor, les àries més conegudes de la història de l’òpera i l’amor per la Cultura i la Música comparteixen protagonisme. Concha Durán, aclamada soprano, té la difícil tasca de coordinar el gran acte d’homenatge a la seva amiga Pepa, també soprano, desapareguda recentment i mundialment coneguda com La Molinieri. Durant els preparatius d’última hora al teatre on tindrà lloc l’esdeveniment, Concha repassa les àries que les van portar a la fama, les músiques que les van unir i les anècdotes que les van fer riure. Perquè riure molt, la veritat. Amb música en viu, Casta Diva, un silenci inesperat és un espectacle ple d’humor però amb una reflexió de fons: Cap a on va la Cultura? Sucumbirà als interessos econòmics?
Gènere: música

Fitxa artística

Intèrprets:
l segretto di Susanna (òpera, del 27 al 30 de març): Beatrice Jiménez, Xavi Fernandez i Maria Voronkova.
Trouble in Tahiti (òpera, del 3 al 10 d’abril): Marta Valero, Xavi Fernandez, Daniela Sarmiento (mezzo), Oriol Roca (baríton), Samuel Pelaez (tenor).
Recital 6 d’abril: Jordi Casanova (tenor), Viviana Salisi (piano)
Recital 11 d’abril: Mercedes Gancedo (soprano), Anna Creixells (piano).
Casta Diva. Un silenci inesperat (òpera i teatre, 12 i 13 d’abril): Begoña Alberdi, soprano. Direcció d’Ester Nadal.

Autors: Leonard Bernstein, Ermanno Wolf Ferrari, entre d’altres.
Direcció musical: Olga Kobekina
Direcció d’escena: Joan A. Sánchez Aznar
Vestuari: Roberto G. Alonso
Serveis de comunicació: BCN Classical Services

Equip Teatre Akadèmia
Cap de sala: Enrique Vallejo
Cap tècnic: Pol Queralt

Una coproducció de Plot Produccions i Teatre Akadèmia/Eix 49.

Tarifes

Dilluns i dimarts: 18 €
Dissabte i diumenge: 22 €

25% descompte per a sòcis Club TR3SC, jubilats majors de 65 anys, Carnet Jove, Carnet de la Xarxa de Biblioteques de la Diba.

Dates i horaris

Del 28 de març al 13 d’abril de 2014

De dimecres a dissabte: 20:30 h
Diumenge: 18:30 h

Després de l’espectacle omple el qüestionari i t’enviarem un descompte per al proper espectacle!