Sucia

Dramatúrgia i direcció Bàrbara Mestanza

Sucia parla de l’abús posant el focus no sols en la pròpia experiència viscuda per la víctima, sinó en com rebem com a societat aquest tipus de situacions.

El nostre sistema ha convertit el Feminisme en una moda, un concepte a la mercè de les necessitats del nostre sistema socioeconòmic. Nosaltrxs no deixarem que succeeixi el mateix amb l’abús. En un moment en el qual els abusos van en augment, ens plantegem tractar aquest tema intentant buscar la manera de traçar un pont que ens ajudi a comprendre la complexitat d’un problema que ens travessa a totxs per igual. Entendrem l’abús no sols com a casos aïllats, sinó com l’estructura base en la qual el nostre sistema es fomenta.

Quan la víctima explica la seva experiència, la primera reacció que sorgeix per part del món és clara:
PER QUÈ NO VAS FER RES?

Sucia és la resposta a aquesta pregunta.

Per què no vaig fer res? És la pregunta que retrunyeix en el meu cos a tota hora, ara, és moment d’intentar comprendre per què no vaig fer res i per què ELL sí que ho va fer. I per a fer-ho, no em queda una altra que posar-me en la seva pell.

Per a poder entendre per què ens fem mal, hem d’entendre què ens porta a això. El món està ple de males persones? Hi ha alguna cosa més gran que nosaltrxs que ens empeny a la possibilitat de prendre la decisió de fer això? És inherent a l’ésser humà la necessitat de posseir cossos, de conquerir-los? És inherent a l’ésser humà la violència?

A Sucia no només analitzarem experiències reals d’abús, sinó que analitzem el sistema que produeix els agressors i les víctimes. Mitjançant entrevistes amb expertes i experts en diversos aspectes d’aquest camp, aconseguirem generar una visió el més objectiva possible sobre aquest assumpte que ens interpel·la a totxs.

Bàrbara Mestanza

Espectacle en castellà (amb fragments en català)

Durada: 2h

Fitxa artística

Dramatúrgia i direcció: Bàrbara Mestanza
Repartiment: Bàrbara Mestanza i Pep Ambròs
Ajudant de direcció: Jaume Viñas
Espai escènic i vestuari: Paola de Diego
Disseny d’i·luminació original: Adrià Pinar
Adaptació disseny d’il·luminació Madrid: Rocío Sánchez
So, gràfic i vídeo-escènic: JUMI
Audiovisuals: Marc Pujolar
Producció i adaptació tècnica Barcelona: Àgata Tantinyà i Pau Domingo
Producció original: Nacho Aldeguer i Rosel Murillo Lechuga
Assistents de direcció i producció Madrid: Cristina Arias i Denisse Cao
Comunicació: CODEA
Fotografies: Luz Soria

Assessores: Lídia Casanovas (Assessorament consciència de gènere), Anna Planadevall (Psicòloga experta en violència masclista i abús), Núria Juanico (Periodista i investigadora sobre casos d’abús en el sector de les arts escèniques), Carla Vall (Advocada penalista) i Victoria Rosell (Jutgessa i Delegada del Ministerio de Igualdad).

Equip Teatre Akadèmia:
Direcció artística: Guido Torlonia
Gerència i Cap de producció: Meri Notario
Cap de comunicació i màrqueting: Míriam Font
Premsa i assistència a la direcció artística: Fernando Solla
Cap tècnic: Lluís Serra
Tècnic auxiliar: Victor Castro
Cap de sala: Núria Farrús
Gestió de públics: Rubén Salinas
Community Manager: Eladi Bonastre

Una coproducció de Mmz, Bella BatallaTeatro de La Abadía.

Amb la col·laboració del Teatre Akadèmia.   

Agraïments: Festival Temporada Alta, La Virguería, Sala Ivanow, Estudi Karloff, Andrea Aguilar, Alejandro Bordanove, Berta García, Albert Llimós, Quico Montañez, Teo Planell, Octavio Salazar, Rubén Sánchez, Miguel Ortega, Alejandro Corrochano, Elio Ruppel, Laia Alberch, Kiwi Bravo, Mónica Boromello, Anna Maruny, CODEA, Alex Mañas, Oriol Perez, Albert Ventura i Mayte Barrera.

Amb un agraïment especial a tothom que va formar part de l’equip original: Anna Cornudella (espai escènic), Nestor Reina (vestuari) i Lídia Casanovas.

Tarifes

De dimecres a diumenge: 22 €

(Despeses de gestió no incloses)
10% de descompte per a socis Club TRESC, Carnet Jove, Carnet de Biblioteques, Club La Vanguardia, APGC, estudiants, majors de 64 anys i Targeta Rosa; 50% menors de 14 anys.
Preus especials per a grups, contacta’ns!

Dates i horaris

Del 17 de maig a l’11 de juny

De dimecres a dissabte: 20 h
Diumenge: 18 h

Activitats paral·leles

24/05 Col·loqui postfunció amb la companyia de l’espectacle i la participació de la Cristina Garcia Desplat, vocal de la junta de la secció d’intervenció social del COPC.

Cercles Post-Funció:
19/05 Trobada postfunció amb la participació de l’Anna Planadevall (Psicòloga experta en violència masclista i abús i assessora de l’espectacle)
9/06 Trobada postfunció amb la participació de Núria Juanico (Periodista, sociòloga i assessora de l’espectacle) i Albert Llimós (Periodista).

Mira el teaser de l’espectacle!

Després de l’espectacle omple el qüestionari i t’enviarem un descompte per al proper espectacle!