PROPER ESPECTACLE

Paradise

De Kae Tempest
Dramatúrgia i direcció: Moreno Bernardi

Kae Tempest reimagina el mite de la llegenda grega de Filoctetes i fusiona temes antics amb sensibilitats modernes per a una potent exposició de camaraderia, lleialtat, traïció i manipulació.

L’obra està localitzada a la costa, on el cor clàssic es redefineix com un grup de persones, incapaces de marxar, que viuen les seves vides en un càmping. Al costat oposat de la platja hi ha una cova on habita l’exsoldat Filoctetes, portant una existència d’ermità, submergit en la seva amargor contra Odisseu i encara guarint les ferides de la seva última batalla, deu anys enrera.

El “paradís” de Tempest és un oxímoron, una illa que ha estat devastada per la guerra civil i les torbonades. Ara serveix com a abocador per als presoners i residus no reciclables de tot el món.

“Estem vivint el millor moment des que es van obrir les portes de Lo Spazio. La premsa, la comunitat teatral i el públic es relacionen amb el centre com una realitat artística necessària i innovadora, capaç d’oferir nous talents inesperats i un teatre modern i interdisciplinari que és, alhora, fidel a l’essència íntima que pressuposa l’art escènic. Crec que és el moment de confirmar definitivament totes les expectatives que han generat les darreres obres produïdes pel Teatre Akadèmia.

Després de la modernitat d’alguns dels textos realitzats, i havent modernitzat el teatre clàssic per excel·lència, veig en la versió contemporània de la tragèdia clàssica el projecte perfecte per a la confirmació definitiva del talent de l’equip. És per això que vaig pensar en Kae Tempest, per ser un dels noms més reconeguts internacionalment en el camp de la música i la poesia anglesa, i perquè fa temps que estic estudiant el seu art amb la paraula, així com el seu darrer treball, Paradise, que proposa una versió contemporània d’un clàssic, Filoctetes de Sòfocles.

Vaig treballar amb la versió original l’any 2018 per al Festival de Teatro Clásico de Mérida, i fins i tot llavors vaig tenir ganes de tornar-hi, sempre que un autor contemporani en proposés una versió moderna per al món actual; com ha passat amb Kae Tempest i el National Theatre de Londres. Coproduir Paradise també significa donar a Lo Spazio l’oportunitat de ser la primera companyia d’Europa que proposa la seva posada en escena després de l’estrena original”.

Moreno Bernardi

Espectacle en català

Durada: 2h.

Fitxa artística

Autoria: Kae Tempest
Dramatúrgia i direcció: Moreno Bernardi
Traducció: Sadurní Vergés
Composició musical: Moreno Bernardi
Repartiment: Zúbel Arana, Maria Estela, Núria Dalmau, Uri Guillem, Sara Palomo, Roger Sahuquillo, Aina Serena i Albert Muntané
Violí: David Flores
Multimèdia: Martín Elena
Disseny de so: Alex Tentor
Il·luminació: Lluís Serra
Disseny de vestuari: Josep Abril
Caracterització: Alexis Ferrer
Ajudant de direcció: Rubén Homar
Ajudant de direcció de laboratori: Núria Dalmau
Contingut fotogràfic multimèdia: Luca Catalano
Fotografies d’escena: Felipe Mena
Fotografies promocionals: Edo García
Ajudant de producció: Nil Mas
Assistent de vestuari: Alessia Zoppis
Assistent de vestuari en pràctiques: Allegra Abril
Projecte: Lo Spazio + Moreno Ensemble project

Equip Teatre Akadèmia:
Direcció artística: Guido Torlonia
Gerència i Cap de producció: Meri Notario
Cap de comunicació i màrqueting: Míriam Font
Premsa i assistència a la direcció artística: Fernando Solla
Cap tècnic: Lluís Serra
Tècnic auxiliar: Víctor Castro
Cap de sala: Núria Farrús
Gestió de públics: Rubén Salinas
Community Manager: Eladi Bonastre

Una coproducció del Teatre Akadèmia i Lo Spazio.

Tarifes

De dimecres a diumenge 24 €

(Despeses de gestió no incloses)
10% de descompte per a socis Club TRESC, Carnet Jove, Carnet de Biblioteques, Club La Vanguardia, APGC, estudiants, majors de 64 anys i Targeta Rosa; 50% menors de 14 anys.
Preus especials per a grups, contacta’ns!

Dates i horaris

Del 19 de juny al 7 de juliol

De dimecres a dissabte: 20 h
Diumenge: 18 h

Després de l’espectacle omple el qüestionari i t’enviarem un descompte per al proper espectacle!