Isadora a l’armari

De Marc Rosich
Direcció Marc Rosich

Aquesta peça dibuixa en to de comèdia el retrat, desolador i tendre a la vegada, d’uns personatges marcats per la necessitat d’escapar, ni que sigui breument, del món en el qual viuen.

El protagonista de l’obra és un sastre que comparteix pis i taller amb un germà autoritari que només li permet realitzar la seva activitat preferida (vestir-se de dona) quan no el veu ningú. L’única persona amb que ti té tracte és el veí del tercer primera, un actor amb poca feina que acaba de quedar-se sense parella ni font d’ingressos.

Una situació inesperada farà que es quedi sol. Aquest fet li obrirà una porta alliberadora que no s’esperava pas. I per aquesta porta simbòlica entrarà la dona que més admira i que sempre hauria volgut ser: la gran ballarina Isadora Duncan. Això impulsarà al seu veí a posar-se en la pell del gran amor de Duncan, Serguei Iessenin.

Serà una feina o un joc, però entre tots dos personatges s’establirà una relació intensa i profundament humana que ens farà riure, malgrat el rerefons dramàtic de tot plegat…

Espectacle programat dins del cicle El Batec del Grec, en el marc del Grec Festival de Barcelona 2022.

Hi havia una vegada un sastre que sempre havia volgut ser Isadora. La Duncan. La mare del gest fet dansa. Durant dècades, mentre prenia mides de cames i ajustava cises dels seus clients masculins, va tenir-la tancada a l’armari, en una selecció de teles i gases cada cop més ingent. El millor era tenir-la a ratlla, amagada. Compartint pis, taller i vida amb un germà castrador, vigilant, i també sastre en el negoci familiar, era difícil deixar-la sortir a fer quatre passes de tant en tant. Però dins l’armari, ja no hi cap ni una agulla més i la roba malda per sortir. Només cal esperar l’oportunitat. L’oportunitat perquè tot esclati i es desbordi.

Marc Rosich

Espectacle en català

Durada: 1h 15min

Fitxa artística

Dramatúrgia i direcció: Marc Rosich
Ajudantia de direcció: Victòria Pagès
Repartiment: Oriol Guinart i Jordi Llordella
Escenografia i vestuari: Joana Martí
Il·luminació: Mattia Russo
Espai sonor: Ramon Creus Guiu (Milu)
Direcció moviment: Montse Colomé
Assessorament rus: Paula Blanco
Perruqueria: La Niña de los Peines Bcn
Producció: Judit Ferrer (Atrium produccions)
Ajudantia de producció: Jordi Llordella
Fotografies: Manel Marqués

Equip Teatre Akadèmia:
Direcció artística: Guido Torlonia
Gerència i Cap de producció: Meri Notario
Cap de comunicació i màrqueting: Míriam Font
Premsa i assistència a la direcció artística: Fernando Solla
Cap tècnic: Lluís Serra
Cap de sala: Núria Farrús
Gestió de públics: Rubén Salinas

Una coproducció de la companyia La Incògnita i el Grec Festival de Barcelona, amb el suport d’Atrium i el Teatre Akadèmia.

Agraïments: Gisela Juanet (Viu el Teatre), Lidia Menéndez, Pere Faura, Iván Garcia, Raimon Molins, Mònica Bofill, Estanis Solsona, Eduard Cortés, David Córdoba i Singermornings.

Proposta seleccionada en la primera Convocatòria de Projectes dels Teatres de Proximitat (On el teatre batega).

Tarifes

De dimecres a diumenge: 22 €

(Despeses de gestió no incloses)
10% de descompte per a socis Club TRESC, Carnet Jove, Carnet de Biblioteques, Club La Vanguardia, APGC, estudiants, majors de 64 anys i Targeta Rosa; 50% menors de 14 anys.
Preus especials per a grups, contacta’ns!

Dates i horaris

Del 29 de juny al 3 de juliol

De dimecres a diumenge*: 20 h
*Dissabte (doble funció): 17 h i 20 h

Després de l’espectacle omple el qüestionari i t’enviarem un descompte per al proper espectacle!