Himmelweg

De Juan Mayorga
Direcció Raimon Molins

A primera vista, Himmelweg (Camino del cielo) és una obra de teatre històric. En realitat és -vol ser- una obra sobre l’actualitat. Parla d’un home que s’assembla a gairebé tota la gent que coneixem: té una sincera voluntat d’ajudar als altres; vol ser solidari; l’espanta el dolor aliè. No obstant això no és suficientment fort com per desconfiar del que li diuen i li ensenyen. No és suficientment fort per veure-hi amb els seus propis ulls i anomenar les coses amb les seves pròpies paraules. Es conforma amb les imatges que els altres li donen. I amb les paraules que els altres li diuen. “Camino del cielo”, per exemple. No és suficientment fort per descobrir que “Camino del cielo” pot ser el nom de l’infern. No és suficientment fort per veure l’infern que s’estén sota els seus peus. Un delegat de la Creu Roja a qui s’encarrega inspeccionar un camp de concentració i davant del qual se li presenta una mentida acceptable.

Aquest personatge és el punt de partida. Però seguint els seus passos en aquest viatge per un infern que no ho sembla, ens trobem a altres personatges no menys actuals, no menys propers.

​​Premi BBVA 2016, millor actor Raimon Molins; Finalista BBVA 2016, millor espectacle; Certamen Nacional de Teatro Garnacha de La Rioja 2016, millor actor Raimon Molins; Espectacle recomanat per La Red de Teatros.

Juan Mayorga és un autor i home de teatre amb una forta personalitat creativa i ètica. Des del dia de la primera estrena l’any 2013 que no hem deixat d’estar en contacte i ara, una vegada més, el seu teatre ens sembla que torna a tenir més sentit que mai. El seu és un teatre de l’experiència, tant estètica com ètica. Un equilibri entre la tradició i la contemporaneïtat, entre l’humor i el drama en una harmonia que ens canta a i per a la societat contemporània obres d’una singular fascinació. Juan Mayorga és un compositor per al teatre dels nostres temps… amb tot el que això pot significar. Utilitza el llenguatge i la rellotgeria de l’artifici de l’art per a construir peces d’un gran contingut compromès amb la nostra realitat. Amb nosaltres. L’obra de Juan Mayorga posa a prova i demostra que el teatre és un bé necessari per a infinitat de coses.

Himmelweg (Camino del cielo) és una de les seves obres més representades arreu del món, per tant, una de les més universals.Si bé és cert que la temàtica més notòria és la de la memòria històrica, també ho és que l’altra és el punt de vista des del qual percebem -o ens fan percebre- la realitat en la que creiem viure. A través d’aquest “canal” (televisió, diaris, ràdios, internet…) som informats, ens fem una idea del nostre entorn històric, social, polític i alhora som inevitablement manipulats.

El treball navega entre la comèdia i el drama. Actors i personatges que són manipulats com a titelles en una farsa que s’inspira en fets reals del 1944 i que ens parlen i ens qüestionen al s. XXI. Un joc teatral posant en tela de judici la percepció la nostra por, la nostra realitat així com dels anomenats dels mitjans que ens la comuniquen.

Raimon Molins

Espectacle en castellà

Durada: 1h 50min

Fitxa artística

Autor: Juan Mayorga
Direcció: Raimon Molins
Ajudant de direcció: Gal·la Sabaté
Repartiment: Cristina Plazas, Guillem Gefaell, Sònia Gardés i Raimon Molins
Operadora de càmera i manipulació: Anna Roy
Creació i direcció digital: Joan Rodón
Disseny i construcció d’escenografia: Kike Blanco
Il·luminació: Mingo Albir
Disseny i construcció de titelles: Sònia Gardés
Vestuari: Glòria Viguer
Espai sonor: Raimon Molins
So i programació: Efrén Bellostes
Cap de producció: Judit Ferrer
Producció executiva: Gal·la Sabaté
Comunicació: Ona Borràs
Fotografies: Felipe Mena

Equip Teatre Akadèmia:
Direcció artística: Guido Torlonia
Gerència i Cap de producció: Meri Notario
Cap de comunicació i màrqueting: Míriam Font
Premsa i assistència a la direcció artística: Fernando Solla
Cap tècnic: Lluís Serra
Tècnic auxiliar: Victor Castro
Cap de sala: Núria Farrús
Gestió de públics: Rubén Salinas
Community Manager: Eladi Bonastre

Una producció d’Atrium Escena Digital.

Tarifes

De dimecres a diumenge: 22 €

(Despeses de gestió no incloses)
10% de descompte per a socis Club TRESC, Carnet Jove, Carnet de Biblioteques, Club La Vanguardia, APGC, estudiants, majors de 64 anys i Targeta Rosa; 50% menors de 14 anys.
Preus especials per a grups, contacta’ns!

Dates i horaris

Del 21 de desembre al 15 de gener

De dimecres a dissabte*: 20 h
*Dissabte 7 i 14/01 (doble funció): 17 h i 20.30 h
Diumenge: 18 h

Període de Festes:
24/12: No hi ha funció
25/12 (Nadal): 20 h
26/12 (Sant Esteve): 20 h
31/12: No hi ha funció
1/01 (Any nou): 20 h
5/01: No hi ha funció
6/01 (Reis): 20 h

 

Activitats paral·leles

04/01 Col·loqui postfunció amb la companyia de l’espectacle i la participació de Juan Mayorga, autor del text.

11/01 Col·loqui postfunció amb la companyia de l’espectacle i la participació de la Cristina Garcia Desplat, vocal de la junta de la secció d’intervenció social del COPC.

Mira el tràiler de l’espectacle!

Després de l’espectacle omple el qüestionari i t’enviarem un descompte per al proper espectacle!