PROPER ESPECTACLE

Els ossos de l’irlandès

De Víctor Borràs Gasch
Direcció Xavi Ricart

El Llorenç ha demanat a l’Héctor i el Xevi de veure’s un moment. No els ha dit què vol. Però diu que és important. I deu ser-ho, perquè avui plou moltíssim i no ve de gust sortir de casa. Però no es pot esperar precisament perquè avui plou com fa anys que no plovia i, al poble, hi ha rieres disposades a desenterrar secrets que es creien oblidats.

Els ossos de l’irlandès es va escriure durant l’any 2021. El juliol d’aquell any se’n va fer la lectura dins el marc de l’Obrador d’estiu de la Sala Beckett de Barcelona. La lectura va ser dirigida i protagonitzada pel mateix equip que presentem en aquest projecte i va tenir una gran acollida.

El text teatral que ens ocupa va ser guardonat amb el Premi Quim Masó 2022, el Premi Frederic Roda 2022, a més del suport a la creació de la Sala Beckett (2020).

Els ossos de l’irlandès és una comèdia que s’emmiralla amb les dramatúrgies que centren l’acció en el món rural. Dramatúrgies contemporànies i ben vigents que ens presenten personatges allunyats del món urbà. Nosaltres, el Teatre Nu, vivim en un poble, treballem en un poble i fem dramatúrgia catalana contemporània des d’aquí. Vivim en un poble i, per tant, sabem de la potència de les històries que hi passen i dels personatges que les protagonitzen. En aquesta obra volem donar-los veu, no perquè mereixin ser escoltats -els judicis ja els farà l’espectador-, sinó perquè ens diuen qui som i ens defineixen com a societat. Són personatges que existeixen i, malgrat que a vegades ens incomodin, són motor d’històries i, sobretot, de teatralitat. El títol de l’obra i la tria de la nacionalitat de l’indigent desaparegut (l’irlandès), són una clara referència a la literatura dramàtica contemporània que millor ha retratat aquests mons. Nosaltres, amb tota la humilitat del món, presentem ara un text que encara la necessitat d’una dramatúrgia rural.

A Els ossos de l’irlandès, l’acció se centra en un petit poble, que podria ser el nostre o qualsevol altra, un espai on la terra encara marca el dia a dia de la gent que hi viu. L’Héctor, el Llorenç i el Xevi han volgut viure sense mirar enrere. Avui, però, quan creien que no ho haurien de fer més, s’hauran de  tornar a embrutar les mans.

Víctor Borràs Gasch

Espectacle en català

Durada: a determinar

Fitxa artística

Autor: Víctor Borràs Gasch
Direcció: Xavi Ricart
Repartiment: Ivan Benet, Norbert Martínez i Ernest Villegas
Escenografia: Anna Tantull
Il·luminació: Pep Barcons
Espai sonor: Joan Camprodon
Vestuari: Núria Llunell
Ajudantia de direcció: Víctor Borràs Gasch
Producció i distribució: Maria Hervàs
Ajudantia de producció i distribució: Míriam Millet
Administració: Montse Valentí
Gestió de públics: Mireia Arenós
Tècnica en gira: Paula Crespo
Assistència tècnica: Daniel Roda
Premsa: Míriam Salazar

Equip Teatre Akadèmia:
Direcció artística: Guido Torlonia
Gerència i Cap de producció: Meri Notario
Cap de comunicació i màrqueting: Míriam Font
Premsa i assistència a la direcció artística: Fernando Solla
Cap tècnic: Lluís Serra
Tècnic auxiliar: Víctor Castro
Cap de sala: Núria Farrús
Gestió de públics: Rubén Salinas
Community Manager: Eladi Bonastre

Una producció de Teatre Nu.

Tarifes

De dimecres a diumenge 24 €

(Despeses de gestió no incloses)
10% de descompte per a socis Club TRESC, Carnet Jove, Carnet de Biblioteques, Club La Vanguardia, APGC, estudiants, majors de 64 anys i Targeta Rosa; 50% menors de 14 anys.
Preus especials per a grups, contacta’ns!

Dates i horaris

Del 15 de novembre al 10 de desembre

De dimecres a dissabte: 20 h
Diumenge: 18 h

Després de l’espectacle omple el qüestionari i t’enviarem un descompte per al proper espectacle!