De Lucy Kirkwood
Direcció Marta Gil Polo
Els nostres fills qüestiona a cadascun dels espectadors sobre la seva petita o gran responsabilitat personal pel futur del món, pel llegat a generacions futures, que també es veuran afectades pels nostres petits gestos quotidians.
Una parella de físics nuclears ja jubilats, després de la catàstrofe ocasionada per un terratrèmol a la central nuclear on treballaven, abandonen la seva casa per refugiar-se en una petita cabana situada a 15 o 20 quilòmetres de la zona prohibida. El seu nou dia a dia es veurà alterat per l’arribada d’una antiga companya de treball. Els nostres fills, inspirada en la catàstrofe de Fukushima de 2011, es va estrenar el 2016 al Royal Court de Londres i el 2019 al Teatre Kamikaze de Madrid. Lucy Kirkwook, de 36 anys, considerada ja una veu de la dramatúrgia contemporània britànica, ens ofereix un text amb grans temes des del prisma de la quotidianitat dels personatges. Com afrontem una catàstrofe, quins llegats deixem als nostres fills, quin futur els espera, quines responsabilitats estem disposats a assumir?
L’escriptura de Lucy Kirkwood és viva, actual i reflecteix amb intel·ligència i talent els debats de l’ésser i de la societat.
El títol de l’obra Els nostres fills fa referència als fills, als nets i a totes les generacions, però també fa referència als tres protagonistes. El plantejament de l’obra parteix de la premissa que els nostres personatges també són nens, per la fragilitat i la impotència del món on es troben, i on no poden accedir, ni afectar.
Quan comença la vida adulta en el món? Com podem entrar i prendre mesures en ell? És una reflexió sobre el poder i la presa de decisions a la vida, decisions que li donen sentit a la vida, per a nosaltres i pels nostres fills.
Per tant, podem dir que l’obra imagina el futur, potser desafia un futur on hi estem abocats tots i totes. Però des de l’ARA, des del present. És una qüestió de responsabilitat de generacions grans amb les generacions joves.
Com sostenir en la nostra consciència, en els nostres cors i en les nostres accions el futur d’aquest planeta?
Els nostres fills planteja les grans preguntes del nostre temps: l’Ecologia, la Sostenibilitat i el Canvi climàtic. Són realitats que ens interpel·len cada dia més i amb més urgència. I ja no només als nostres fills sinó a totes les generacions, obrint el pensament de la individualitat cap a la col·lectivitat.
Creiem que, juntament amb les funcions, tenim l’oportunitat de crear debat sobre la indústria energètica, el canvi climàtic i l’ecologia; tant sobre la situació actual com sobre models futurs.
El text juga amb dues vessants essencials: la crisi existencial dels personatges i l’encobriment d’aquesta crisi sota una aparent normalitat.
Marta Gil Polo
Espectacle en català
Durada: 1h 30min
Autora: Lucy Kirkwood
Traducció: Marta Gil Polo i Isabelle Bres
Direcció: Marta Gil Polo
Repartiment: Isabelle Bres, Albert Pérez i Maria Pau Pigem
Espai escènic: Anna Tantull
Vestuari: Mª del Mar Grañena
Espai sonor: Nacho López
Il·luminació: Lluís Serra
Caracterització: Cristobal Garrido
Audiovisual: Clara Guixé i Viedma
Ajudant de direcció: Albert Massanas
Ajudant de producció: Bety Fortuny
Direcció de producció: Ôscar García Recuenco
Fotografies promocionals: Cristina Raso
Fotografies d’escena: Felipe Mena
Equip Teatre Akadèmia:
Direcció artística: Guido Torlonia
Gerència i Cap de producció: Meri Notario
Cap de comunicació i màrqueting: Míriam Font
Premsa i assistència a la direcció artística: Fernando Solla
Cap tècnic: Lluís Serra
Cap de sala: Núria Farrús
Gestió de públics: Rubén Salinas
Una coproducció de Puça Espectacles i el Teatre Akadèmia.
De dimecres a diumenge: 22 €
(Despeses de gestió no incloses)
10% de descompte per a socis Club TRESC, Carnet Jove, Carnet de Biblioteques, Club La Vanguardia, APGC, estudiants, majors de 64 anys i Targeta Rosa; 50% menors de 14 anys.
Preus especials per a grups, contacta’ns!
Del 16 de març al 10 d’abril
De dimecres a dissabte*: 20 h
*Dissabte 9 d’abril doble funció: 17 h i 20 h
Diumenge: 18 h
17/03 Col·loqui Post-Funció amb la companyia de l’espectacle i la participació de Jordi Llorca, Catedràtic d’energia de la UPC, i Alba Valls, de l’associació Jóvenes Nucleares.
23/03 Col·loqui Post-Funció amb la companyia de l’espectacle i la participació Mònica Algueró Nieto, Presidenta de la Secció de Psicologia de la intervenció social del COPC.
C/Buenos Aires, 47-49
T/ 934 951 447
info@teatreakademia.cat
Entrades:
reserves@teatreakademia.cat
El responsable del tractament de les seves dades és l’ASSOCIACIÓ CIVIL TEATRE AKADÈMIA, les dades seran tractades per atendre a les seves consultes i sol·licituds d’informació. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició enviant un correu a: info@teatreakademica.cat.També pot ampliar aquesta informació a https://teatreakademia.art/politica-de-privacitat-i-proteccio-de-dades/
Patrocini
Amb el suport
Col·labora
Participa al projecte
© 2021 Teatre Akadèmia / Política de privacitat / Avís legal / Política Cookies / Web dissenyada per Carol van Waart i desenvolupada per Laura Capella