Els àngels no tenen fills

Dramatúrgia i direcció Clàudia Cedó

L’obra neix de la inquietud que va generar el seu darrer muntatge, Mare de sucre, on la maternitat d’una noia amb discapacitat provocava moltes preguntes. Clàudia Cedó, que també n’és la directora, ha volgut aprofundir sobre aquest tema des del teatre documental i amb part dels protagonistes del darrer espectacle, que reflexionen sobre el fet de ser mares i pares per a generar un debat entre el públic.

Els àngels no tenen fills qüestiona si és legítim que una part de la societat decideixi sobre els drets sexuals i reproductius, d’una altra part, el perquè es creu que una part de la comunitat és més vàlida que una altra per a la maternitat/paternitat, quins són els paràmetres que determinen qui és una bona mare o si una dona amb diversitat psíquica pot ser-ho. L’obra pretén trencar tòpics i acostar la realitat de les persones amb diversitat funcional.

“Quan coneixes a una persona amb discapacitat, t’adones de seguida que té alguna cosa especial. Et fa aprendre el que realment importa de la vida. Aquest esperit de superació… aquesta mirada pura. Aquest bon humor i aquest amor que desprenen sempre! Nosaltres acostumem a anar estressats. Ells no! Ells et fan fixar-te en els detalls, et fan somriure… perquè, és clar… pobrets. Són àngels.”

Què legitima a una part de la societat a decidir sobre els drets sexuals i reproductius d’una altra part? Què fa creure a una part de la comunitat que és més vàlida que una altra per a la maternitat/paternitat? Quins són els paràmetres que determinen qui seria o no seria una bona mare? Pot una dona amb diversitat psíquica ser mare? Pot ser-ho en la nostra societat actual?, amb les ajudes socials actuals? Què passa amb els drets dels infants, fills d’aquestes dones? La visió que la gran majoria de ciutadans té de les persones amb diversitat funcional s’allunya força de la realitat. Éssers que no tenen maldat, que han vingut a la terra per fer-nos aprendre coses de nosaltres mateixos: àngels.

I els àngels no tenen sexe, ni tenen fills.

Clàudia Cedó

Espectacle en català

Durada: 1h 15min

Fitxa artística

Dramatúrgia i direcció: Clàudia Cedó
Repartiment: Andrea Álvarez, Marc Buxaderas i Berta Camps
Espai escènic i vestuari: Gemma Moreno
Il·luminació i espai sonor: Lluís Robirola
Ajudant de direcció: Maria Cambil
Acompanyament assistencial i regidoria: Juli Palacios
Management: Roser Soler
Producció executiva:
Marta Iglesias i Roser Soler
Fotografia: Sílvia Poch
Vídeo: Clàudia Barberà

Equip Teatre Akadèmia:
Direcció artística: Guido Torlonia
Gerència i Cap de producció: Meri Notario
Cap de comunicació i màrqueting: Míriam Font
Premsa i assistència a la direcció artística: Fernando Solla
Cap tècnic: Lluís Serra
Cap de sala: Núria Farrús
Gestió de públics: Rubén Salinas

Una coproducció de Mithistòrima Produccions, Sala La Planeta i el Festival Temporada Alta.

Amb la col·laboració d’Escenaris Especials i el suport de l’ICEC, l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona.

Tarifes

De dimecres a diumenge: 22 €

(Despeses de gestió no incloses)
10% de descompte per a socis Club TRESC, Carnet Jove, Carnet de Biblioteques, Club La Vanguardia, APGC, estudiants, majors de 64 anys i Targeta Rosa; 50% menors de 14 anys.
Preus especials per a grups, contacta’ns!

Dates i horaris

Del 15 al 19 de juny

De dimecres a dissabte: 20 h
Diumenge: 18 h

Activitats paral·leles

16/06 Col·loqui Post-Funció amb la companyia de l’espectacle i la participació de Joan Orriols, professor i pare amb discapacitat física, moderat per Marta Iglesias, membre d’Escenaris Especials

Mira el teaser de l’espectacle!

Després de l’espectacle omple el qüestionari i t’enviarem un descompte per al proper espectacle!