Cursos i seminaris

Càpsules formatives dins del projecte Nous Horitzons

Diferents caps de setmana durant la temporada 2021/22

Participació gratuïta pel viver de joves seleccionats

Els joves seleccionats per formar part del projecte Nous horitzons portaran a terme un seguit de formacions i acompanyaments durant la temporada 2021/22.

Com indiquen els directors del projecte, Iban Beltran i Ana Pérez García, la següent tria de professionals està feta per accentuar i donar impuls al treball que comença a partir del cos, perquè és així com entenem la interpretació: a partir de com és cadascú, de les pròpies singularitats. Que el gest, el moviment i la paraula s’allunyin de l’artifici.

Les formacions i els professionals que les realitzen són les següents:

6 i 7 de novembre

Andrés Corchero. Ballar el cos.

¿Què és ballar? Gran pregunta que em faig des de que ballo. El meu mestre, Min Tanaka diu: jo no ballo amb el cos, jo ballo el cos. En aquestes dues sessions de treball intentarem acostar-nos a aquest concepte, a través d’exercicis que ens entrenin muscularment, que desenvolupin la percepció del nostre entorn, la nostra imaginació, i, sobretot, que ens facin trobar aquells cossos desconeguts que ja estan dins nostre. Ballar no és només moure’s, tot i que també és això, és clar.

11 i 12 de desembre

Lali Àlvarez. De la realitat a l’escena (mirar als ulls de l’espectador).

Com ens ressona una història real, d’una persona real? Com interpretar-la amb fidelitat però apropant-la a qui nosaltres som com a actrius/actors? Com utilitzar l’espai escènic per reforçar la potència d’aquesta història? Com relacionar-nos amb l’espectador perquè no pugui quedar-se indiferent?

En aquest taller pràctic crearem escenes individuals basades en històries reals i les posarem en escena trencant la quarta paret.

A la recerca d’un teatre capaç de transformar.

19 i 20 de febrer

Isabelle Bres. Viewpoints: desvetllar l’inconscient.

Un text, les seves paraules, situacions i personatges, connecta amb el nostre conscient i inconscient. A través de l’eina dels Viewpoints, posarem en moviment aquestes connexions per desvetllar una xarxa d’informació valuosa i sorprenent.

5 i 6 de març

Los Detectives. El Defecte Perfecte: com desenvolupar eines actorals en temps real.

Los detectives som una companyia de quatre dones (tres actrius i una coreògrafa) que crea peces escèniques contemporànies, en les quals l’ingredient essencial és l’humor.

Aquest taller pretén compartir les eines metodològiques dels nostres processos creatius. Cada peça ens ha demandat una manera de crear i aquest és un dels punts que tractarem: estar a l’escolta del material. Abordarem també la importància de la recerca i de la documentació durant els assajos i com aquesta travessa els nostres cossos, treballarem des de la prova-error, des de la confluència dels diferents imaginaris, explorarem les eines escèniques que sorgeixen des d’allò patètic i coneixerem la metodologia de la Composició en Temps Real, una eina que ens ha estat de gran ajuda sempre per a ordenar i orientar-nos.

2 i 3 d’abril

Davo Marín. La necessitat del bufó en temps de merda.

El bufó viu al territori d’allò prohibit i immoral. Quan no tens res a perdre i l’únic que et queda és el plaer i el joc, denunciar l’horror de la condició humana es converteix en una festa. Avui, la festa és per aquells éssers de la foscor que no hi vau ser convidats. Provoca, excedeix-te i transgredeix els límits. Com els bufons, no hi tens res a perdre.

També participaran en el Taller d’escriptura amb lectura dramatitzada ‘Els missatges dels ocells (Altres narratives teatrals)’ que impartiran l’Albert Tola i el Rodrigo García Olza el 14, 15, 21 i 22 de febrer al Teatre Akadèmia.

Finalment, durant el juny de 2022 es portarà a terme un període d’assaig i un treball de lectura sota la direcció de l’Iban Beltran i l’Ana Pérez García abans de les lectures dels textos inèdits contemporanis que es portaran a terme dins de la programació del Teatre Akadèmia.

Enllaç Projecte: Nous horitzons