Trobada amb el director i l’actriu de ‘La Diversa’

Activitat de formació per a estudiants

Descripció

En ocasió del desè aniversari de la mort d’Alda Merini s’estrena La Diversa, una peça creada pel director italià, Moreno Bernardi, a partir dels poemes i textos de l’escriptora i poetessa, considerada una de les veus més clares i profundes de la poesia italiana del segle XX.

El Teatre Akadèmia acollirà els dies 5, 6 i 7 d’abril La Diversa de Bernardi, un soliloqui que ens condueix per la soledat d’una dona visionària que va viure gairebé 20 anys internada en un hospital psiquiàtric, on va rebre fins a 37 electroxocs. L’obra forma part d’un dels laboratoris artístics de Lo Spazio, un centre d’investigació i pensament que el mateix Bernardi dirigeix.

En aquest sentit, prèviament a l’estrena de La Diversa s’ha organitzat una trobada amb el director i l’actriu, Laia Casals. Aquesta sessió té com objectiu apropar l’obra d’Alda Merini, així com la visió personal de Moreno Bernardi, als estudiants interessats en conèixer i descobrir l’obra d’una de les escriptores més rellevants de la literatura.

L’activitat tindrà lloc el dimarts dia 2 d’abril de 18h a 20h en el mateix Teatre Akadèmia. En aquesta trobada, els estudiants estaran presents durant un dels assajos de La Diversa, que es combinarà amb una classe magistral per part de Moreno Bernardi. L’activitat estarà composta per una primera part, on presenciaran l’assaig de l’obra i descobriran de primera mà el procés creatiu i escènic que segueixen Moreno Bernardi i Laia Casals en La Diversa i, seguidament, es procedirà a fer un col·loqui on, tant el director com l’actriu, explicaran la seva visió de l’obra de Merini; com va néixer La Diversa; com ha evolucionat la peça i què volen transmetre amb aquesta obra.

Inscripcions

L’activitat és totalment gratuïta. Si esteu interessats en assistir-hi, només heu de confirmar la vostra presència enviant un correu electrònic a nil@ideatik.com amb el vostre nom complet i el centre educatiu en el que esteu estudiant abans del mateix 2 d’abril a les 12h.