Lectura dramatitzada: Jo penso en Yu (Je pense à Yu) de Carole Fréchette

Oganitza: AADPC, Fundación AISGE i Fundació Romea

Descripció

Per tercer any consecutiu l'Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, Fundación AISGE i Fundació Romea engeguen un nou Cicle de Lectures Dramatitzades. Je pense à Yu, de Carole Fréchette és la peça que es llegirà al Teatre Akadèmia.

Fitxa artística
Direcció: Imma Colomer
Traducció: Elisabet Ràfols
Repartiment: Fina Rius, Laura Pujolàs, Òscar Intente

Sinopsi
Yu Dongyue, pres polític xinès, és alliberat després de complir una condemna de disset anys en llançar pintura sobre el retrat de Mao a la plaça de Tiananmen, el 1989. Madeleine queda estranyament intrigada, sorpresa, fins i tot obsessionada per aquesta informació que ha llegit en el fragment d'un diari. Ella, ex activista i ex-militant, es capfica en voler entendre el significat d'aquell gest tràgic comès per Yu. Aquest fet la fa reconsiderar el què ha fet amb la seva pròpia vida, entre 1989 i avui dia. Al llarg de la seva investigació, Madeleine torna a examinar la noció de resistència, lluita i compromís...

A la cruïlla entre la gran i la petita història, la de Yu condueix a cadascú a reflexionar sobre la seva pròpia relació amb el món, les seves esperances o il·lusions perdudes.
La proposta de l’Imma Colomer surt de la seva recerca d’una obra relacionada amb el compromís, i que a través d’ella es pogués incidir en les coses que passen al nostre voltant. Posa sobre la taula un debat entre els actors i el públic, i busca aproximar-se a la gent jove, a través del teatre, fent-lo participar d’una manera més conscient en els esdeveniments actuals. Aquesta obra desempolsa l’apatia i la indiferència.

Inscripcions

Activitat exclusiva per a socis i sòcies de l’AADPC