Lectura dramatitzada: ‘Ifigènia en Taxi’ de Sílvia Navarro

Organitza: AADPC, AISGE i Fundació Romea

Descripció

Per quart any consecutiu l'Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, l'AISGE i la Fundació Romea engeguen un nou Cicle de Lectures Dramatitzades. 'Ifigènia en Taxi' de Sílvia Navarro i direcció Elena Fortuny serà la peça que es llegirà al Teatre Akadèmia.

Ifigènia escriu llistes de 140 caràcters per evitar escriure una trilogia. Actua des de la neutralitat de twitter, on 141 caràcters són massa. Ifigènia agafa taxis per evitar perdre’s a les ciutats formiguer. Es crea un compte al Tinder per evitar que li trenquin el cor de nou. Fa llistes, agafa taxis, treu bones notes, té una feina grisa i ben pagada. Ifigènia fa feliç tothom, al seu pare, a la seva mare, als seus followers.

Fa sempre allò que s’ha de fer. L’han educat així. I ella ha estat una alumna excel·lent. Però què fa feliç a Ifigènia? Avui la pluja, potser. Què hagués estat Ifigènia si ningú li hagués dit tot allò que havia de ser?

L’obra parteix de la revisió i adaptació lliure de la tragèdia grega d’Ifigènia a Aulis d’Eurípides per transportar el personatge a la societat contemporània i plantejar una reflexió sobre el sistema educatiu actual. Ifigènia en taxi va quedar finalista al Concurs de Dramatúrgies Europees del Barkers Theatre de Nova York. Es tracta d’un text basat en l’oralitat que permet traslladar la seva essència a l’espectador i on les limitacions pròpies del format de la pròpia lectura dramatitzada hi jugaran un paper a favor.

L’obra mostra a la protagonista des de la seva relació amb el món, superposa realitats i ficcions provocant que aquesta multiplicitat ens generi preguntes i ens suggereixi punts de vista. Una obra per reflexionar sobre la societat, per fer autocrítica i plantejar-nos preguntes.

En finalitzar, tindrà lloc un col·loqui conduït per la directora, Elena Fortuny, acompanyada per tot l'equip artístic de la peça.

Inscripcions

Aquesta activitat és gratuïta, limitat aforament de la sala. Imprescindible confirmar l’assistència omplint aquest formulari.