Faust i Don Joan, el desig insaciable

Col·loquis creuats a l'Escenari Joan Brossa i al Teatre Akadèmia amb Projecte Ingenu

Descripció

Fins a on seríem capaços d’arribar per saciar el nostre infinit i insaciable desig?

Aquest interrogant tant actual com passat ens aboca i ens acompanya durant les trajectòries vitals de Faust i Don Joan. Aquests dos personatges provenen d’un context cultural diferent alhora que similar, no només comparteixen una natura individual i individualista sinó que tots dos estan submergits en una insatisfacció constant que els porta a assumir el més gran dels desafiaments: el desafiament a la mort. Un desafiament, reconduït i redimit, en ocasions, a través de l’amor.

Aquesta coincidència no només és palpable a les seves vides sinó que també és visible al Teatre de Don Joan on Palau i Fabre escriu un diàleg imaginari entre Faust i Mefistòfil al mateix temps que Don Joan i Faust acaben coincidint a l’infern en el moment que és jutjat per una diablessa.

Desafiament, insatisfacció, desig i eterna recerca queden aglutinats sota el paraigües escènic de Projecte Ingenu en un únic camí que queda bifurcat en dues peces i en dos teatres, diferents, semblants, de marcada personalitat.

Inscripcions

31 d’octubre (Teatre Akadèmia, c/Buenos Aires 47-49)
Col·loqui després de la funció d’inFAUST amb la companyia, moderat per Enric Umbert, escriptor i Amic del Brossa.

13 de febrer (Escenari Joan Brossa, c/Flassaders 40)
Col·loqui després de la funció de Jan/a amb la companyia, moderat per Isabelle Bres, assistenta de direcció artística del Teatre Akadèmia.

Accés gratuït amb l’entrada de l’espectacle del dia corresponent.