Dramatúrgia a partir d’un còmic (Winnipeg)

GREC de Proximitat

DESCRIPCIÓ:

Xerrada sobre el procés de creació d’una peça teatral a partir d’un còmic.

En parlarem amb l’autora Laura Martel, guionista del còmic i autora de l’obra de teatre Winnipeg, i també amb Laura María González i Norbert Martínez, actriu i director de Winnipeg, respectivament.

NORBERT MARTÍINEZ PUJADÓ

Director i actor. Forma part de la Cia. Les Llibertàries amb la que ha dirigit Llibert de Gemma Brió (Teatre Al­meria 2013, Biblioteca de Catalunya 2014 i Teatro de La Abadía de Madrid 2015, Premi Serra d’Or al millor muntatge teatral 2014, dos premis Butaca 2014: Espectacle de Petit Format i Text i dues nominacions als Premios Max: Especta­cle Revelació i Autoria Revelació) i ¿La vida es sueño? o #gwenismürfila (La Villarroel Festival Grec 2018).
Entre d’altres, també ha dirigit Blues de Sergi Pomper­mayer (Sala Beckett 2018), Vides privades de Noël Coward (Teatre Borràs 2017) o L’habitació blava de David Hare (Teatre Romea 2012) en codirecció amb David Selvas o Matem els homes de Manel Dueso (Teatre Artenbrut 2004), premi votació popular a la 9ª Mostra de teatre de Barcelona. Ha estat ajudant de direcció de Julio Manrique en els espectacles La forma de les coses de Neil Labute,; Ameri­can Buffalo de David Mamet, L’arquitecte de David Greig, Product de Mark Ravenhill; Coses que dèiem avui, de Neil Labute; Una altra pel.lícula de David Mamet. Ha estat el director d’actors dels programes Pòlonia i Crackòvia de TV3 entre el 2011 i el 2014.

LAURA MARÍA GONZÁLEZ

Inicia els seus estudis professionals en Art Dramàtic a La Casona (formació i investigació teatral). Posteriorment, cursa un màster d’interpretació per a cinema, televisió i teatre a La Bobina, on treballa amb directors com Montxo Armendáriz, Santiago Zannou i María Ripoll. Complementa la seva formació en interpretació, mim corporal i dansa de la mà de David Vert, Carla Torres, Mai Rojas, Enrique Morales i Maggie Chambaud. Ha cursat estudis teòrics sobre Federi­co García Lorca a la Universidad de Granada (UGR). En teatre l’hem vista a 3, 2, 1… Zero, espectacle dirigit per Ôscar García Recuenco, amb gires per Catalunya, Mèxic i Xile i que pròximament, formarà part de la programació del Barcelona Districte Cultural de l’ICUB. Intèrpret tam­bé a La Teulada, del director Antonio Morcillo, que es va presentar dins del Festival PIIG’S (Festival Grec’15). Ha cofundat la seva pròpia companyia, amb la que s’especia­litza en teatre infantil i juvenil. Compagina la seva faceta actoral amb la direcció i la pe­dagogia teatral. Com a directora ha posat en escena obres com Bodas de sangre, Las Troyanas i La cantant calba, i ha guanyat diversos premis del jurat i del públic a les Jor­nades Joves de Teatre que organitza el Teatre Lliure.

LAURA MARTEL

Llicenciada en CCPP i Sociologia per la Universitat Com­plutense de Madrid, va cursar estudis teatrals en La Cuar­ta Pared i de cinema a la Nova York Film Academy. Dins del sector audiovisual té una dilatada experièn­cia com a guionista tant en cinema com en televisió, amb títols com : Todos se van pel·lícula dirigida per Sergio Cabrera; Y; La Freddy, o Witnesses projecte artístic de Michael Nymann. Com a realitzadora ha dirigit els documentals The outer voice, Mi vida en negro y Stock Arrow. En teatre és coautora de Lo que queda de D. Juan premio del Cabildo de Gran Canària. Al 2015 publica, juntament amb Antonia Santolaya, la no­vel·la il·lustrada Winnipeg.

Inscripcions

Inscripcions a través del correu electrònic info@teatreakademia.cat