D’ara a demà de Manuel de Pedrolo

Lectura dramatitzada dirigida per Teresa Canas

Descripció

“D’ara a demà” és un text teatral escrit al 1977 per Manuel de Pedrolo, autor prolífic que tocà tots els gèneres literaris. La seva producció teatral - relativament petita comparada amb la resta de la seva obra- s’engloba en el teatre de l’absurd. En les últimes obres de Pedrolo les referències a la realitat directa es van fer més explícites. En aquest text fa una nova crítica contra la moral burgesa, concretada en el tema de l’avortament.

“D’ara a demà “ ens presenta a la Lida, una noia de 18 anys que sense desitjar-ho es queda embarassada. La Lida és una heroïna valenta, segura de si mateixa i amb les idees molt clares que, no obstant, topa amb les lleis i els convencionalismes socials que li impedeixen decidir sobre la seva persona. En el món de l’obra, l’avortament està penat i les idees i decisions de la Lida topen amb les de la seva conservadora família. Finalment la Lida acaba cedint i es casa per seguir una vida aparentment convencional, tot i que manté aventures paral·leles. Passen els anys i la història es repeteix: d’adolescent en Lao deixa embarassada a la seva xicota i se’n va al front. La jove, Trina, vol avortar però la Lida la convenç perquè no ho faci. Però la història agafa un altre rumb al assabentar-se les dues dones de la mort d’en Lao a la guerra.

La directora pensa, igual que Manuel de Pedrolo, que els processos de producció literaria i artística són inseparables de l’espai social. Per tant es busca un públic amb inquietuds, que li agradi pensar i endinsar-se en la problemàtica que l’obra presenta. Perquè encara que l’autor situï l’obra en un temps on la pràctica de l’avortament estava penat, el tema del poder de la dona a decidir sobre la seva persona encara avui en dia té molta vigència.

Autor: Manuel de Pedrolo

Direcció: Teresa Canas

Músic: Lluís Noguera
Queralt Albinyana
Àngels Bassas
Manuel Veiga
Pep Ferrer
Pere Molina
Albert Alemany
Pep Miràs
Marc Barbena

Activitat organitzada per l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya

Inscripcions

Entrada lliure amb aforament limitat. Confirmeu la vostra assistència omplint aquest formulari.