Top girls

De Caryl Churchill Marc Chornet

Gènere

Tragicomedia

Sinopsi

Marlene celebra el seu ascens a directora executiva amb un particular sopar en un restaurant. Les convidades són un curiós grup de dones: Isabella Bird, una exploradora victoriana que ronda per mig món durant el s.XIX; Lady Nijo, una cortesana del segle XIII i més endavant monja budista; la Papessa Joana, única dona de la història que arriba a Sant Pare de l'Església fent-se passar per home al s.IX; i la Pacient Griselda, la muller obedient d'una la faula de Petrarca. Potser com Marlene, totes elles han hagut de menystenir d'alguna manera o altra el rol clàssic que se'ls pressuposava com a dones.

El fantasiós record del sopar dóna pas a la realitat quotidiana de Marlene: la seva feina i la seva família. Les secretàries, les clientes, la seva germana, la seva neboda, l'amiga de la neboda... Què amaga i què mostra en cada lloc. Què s'amaga a sí mateixa. TOP GIRLS és un viatge cap al naturalisme més cru del passat d'una història que no és del tot allò que sembla ser.

Repartiment:

Ariadna Figols
Alba José
Cristina López
Neus Pàmies
Maria Salarich
Jaume Viñas

Fitxa artística

Direcció: Marc Chornet
Traducció: Marc Chornet
Ajudant de direcció: Xavier Torra
Escenografia: Laura Clos
Vestuari: Maria Albadalejo i Laura Sanz
Il·luminació: Justo Gallego
Fotografia: Andrea Torres
Producció executiva: Marlia Produccions S.L.
Equip Teatre Akadèmia
Direcció artística: Mercè Managuerra
Cap de producció: Jordi Robles
Cap de comunicació: Eva Noguer
Cap de secretaria i relacions externes: Gabriella Dilorenzo
Cap de sala: Enrique Vallejo
Cap tècnic: Pol Queralt
Agraïments: Mercè Managuerra, Magda Puyo,Victoria Szpunberg, Muntsa Alcañiz, Pep Colomer, Bruna Cusí, Jordi Prat i Coll, Carmina Camps, David Marin i Nando González (Nau Ivanow), la99, Maria Contreras, Clara de Ramon, a tots els Ingenus.